Vicky De Beule Erkend diëtiste – nutritioniste

Vicky

De Beule

Erkend diëtiste
Nutritioniste

Een gezonde levensstijl bevat 4 pijlers die sterk met elkaar verbonden zijn:

 • voldoende slaaprust
 • evenwichtig eten
 • regelmatig bewegen
 • mentale gezondheid

Ik ben dan ook erg benieuwd naar de huidige kwaliteit en kwantiteit van je slaap, je eetgewoontes, fitheid en welbevinden. Als diëtiste met een holistische kijk, bespreken we de 4 pijlers en coach ik je intensief op het vlak van voeding en eten.

“Let food be thy medicine”, zei Hippocrates. Daar geloof ik heel sterk in. De juiste voeding houdt je gezond en is essentieel, zowel bij preventie van als de strijd tegen onze welvaartsziekten (kanker, diabetes, obesitas, hart- en vaarziekten en dementie).

Ik leg geen focus op je gewicht. Een gezond gewicht bereiken is namelijk geen doel op zich, maar het gevolg van een gezonde levensstijl. Ik kijk wel hoe gezond en evenwichtig je lichaam is samengesteld aan de hand van een BIVA-meting.

We kijken verder dan enkel WAT je eet. Ook hoe, waar, wanneer of waarom je eet, bespreken we. Hoe jij tegenover voeding staat, hoe het eetklimaat bij je thuis is of hoe jij kijkt naar je eigen lichaam. Al deze zaken komen aan bod.

We evalueren wat al goed loopt en waaraan je nog wil werken. Op jouw tempo en stapsgewijs, opdat je het volhoudt. Het is perfect mogelijk om als “niet-sporter” voldoende te bewegen of als chocoholic te blijven genieten van dat stukje chocolade. Niets is verboden en niets moet.

Moeilijke eters

Je kan bij mij terecht voor de preventie en aanpak van moeilijk eetgedrag bij jonge kinderen.

Ben je zwanger? Proficiat! Heb je nood aan juiste informatie, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en gegeven door een professional, met kennis van zake, zodat jij straks goed voorbereid bent? Welkom! Ik licht je graag toe hoe jij ervoor kan zorgen dat je kindje vanaf dag 1 een gezonde relatie met voeding opbouwt en hoe je moeilijk eetgedrag zo goed als mogelijk kan voorkomen. Dat start namelijk al van in de buik.

Als ouder van een “moeilijke eter” krijg je van iedereen goed bedoeld advies en heb je zelf al alles geprobeerd. Wat wél werkt en welke de juiste (op)voedingsstrategieën zijn, licht ik je uitgebreid toe. Op die manier kan jij thuis weer positief aan de slag. Ik begeleid in de eerste plaats de ouder(s) en, afhankelijk van de leeftijd, ook het kind.

Proeftoren

In dit kader vermeld ik graag de Proeftoren: het educatieve spel dat jonge kinderen spelenderwijs leert proeven. Ik bedacht dit spel met collega diëtiste Sarah Braet en lanceerde het begin 2018. Inmiddels is de Proeftoren PRO (specifiek voor professionals die werken met jonge kinderen) beschikbaar in 3 verschillende talen.  Er is ook een spelversie speciaal ontwikkeld voor ouders, die (nog) geen professionele hulp inroepen en thuis op positieve wijze hun kind willen leren proeven. Lees hier enkele getuigenissen.

Glutenintolerantie

Als mama van twee zonen die aan Coeliakie (glutenintolerantie) lijden, was het voor mij een evidentie om me hierin te specialiseren. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe zwaar deze diagnose op je kan wegen en hoe moeilijk dit levenslang dieet kan lijken. Mits een goede begeleiding zal je zien dat dit dieet haalbaar is en kan je dankzij het huidige en ruime aanbod aan glutenvrije producten nog steeds genieten van elke maaltijd. Ik maak je graag wegwijs in het lezen van etiketten, het vinden van de juiste producten, het aanpassen van recepten enzovoort. Jammer genoeg stoot je als coeliakie patiënt al eens op onbegrip in je omgeving. Dankzij de wetenschappelijke informatie die ik met je deel, word je hiertegenover weerbaarder, besef je waarom je dit dieet volhoudt en het je lichaam en geest goed doet!

Whole food plant-based

Wil je gaan voor meer plantaardige voeding? Proficiat, want je maakt, net zoals een sterk toenemend aantal personen, een zeer goede keuze. Vegan is inderdaad in opmars. Een veganistisch eetpatroon kan echter ook ongezond zijn, wanneer het rijk is aan toegevoegde suikers, vetten en bewerkt voedsel. Een plantaardige hamburger is dus niet persé gezonder dan een kippenburger, los van het feit dat de eerste nog steeds veel beter is voor dier en planeet.

Whole food plantaardig (WFPB) staat voor onbewerkte, plantaardige voeding met zo weinig mogelijk toegevoegde vetten. Dit is de gezondste versie van plantaardig eten en de beste keuze voor dier, planeet én mens. Je hoeft niet 100% WFPB te eten. Meer plantaardig is al een grote stap in de goede richting. Hoe je dit concreet aanpakt, vertel ik je graag. En uiteraard antwoord ik op al je vragen zoals hoe kom ik aan voldoende eiwitten, welke supplementen moet ik nemen, hoe leg ik aan mijn familie uit waarom ik geen vlees meer wil eten?

Mogelijke vragen en interessedomeinen

 • gezond en evenwichtig eten
 • gezond gewicht
 • gezonde relatie t.o.v. voeding en eten
 • positief (op)voeden van je kind
 • moeilijke eters
 • coeliakie (glutenintolerantie)
 • switch naar een (meer) plantaardig voedingspatroon
 • hoe is mijn lichaam samengesteld (spier-, vetmassa, hydratatie, BMR….)?

Relevante werkervaring

 • Zelfstandige praktijk
 • Bedenker en uitgever van de Proeftoren
 • Workshops en vormingen voor ondermeer Nutricia, Huis van het Kind, OLO’s, Jeugddiensten, Odisee Hogeschool, HoGent, BEROCC, enz…
 • Externe begeleider bachelorproef Voedings- en Dieetkunde

Opleidingen

 • Master in de Communicatie, UA
 • Manama in Cultuurmanagement, UA
 • Bachelor in de Voedings- en Dieetleer, Odisee Hogeschool
 • Certificate Your Child’s Weight: Helping without Harming, Ellyn Satter Institute
 • Certificate Plant-Based Nutrition, Cornell University
 • Permanente bijscholing via webinars, seminaries, opleidingsdagen in binnen- en buitenland

Praktisch

Intakegesprek : 60 à 80 min. Tarief: 70 EUR, inclusief BIVA-meting

Opvolggesprek:

 • Check-in, 30 min, tarief: 30 EUR, inclusief BIVA-meting
 • Uitgebreid, 50 min, tarief: 50 EUR, inclusief BIVA-meting
 • BIVA-meting: meting van je lichaamssamenstelling, 20 min, tarief: 25 EUR

Opmerkingen:

1.  Bij een consultatie aan huis (*) wordt een toeslag van 10 EUR aangerekend
(*) binnen een straal van +/- 10 km rond Hove
2.  Online consultaties zijn ook mogelijk.

Sommige mutualiteiten voorzien een beperkte tussenkomst. Info te verkrijgen bij je mutualiteit.

Consult bij Praktijkhuis De Boom op vrijdag, telkens van 9u – 21u.